שמי אמיר פרלמן בן 55, לא כל חיי הייתי דבק באורח חיים בריא ומבריא. אך עבורי להשכין שלום בין גוף הייתה מאז ומעולם מטרה גדולה ואולי המטרה בהא הידיעה. גם המוזיקה הייתה עבורי שנים בת לוויה שתומכת בדיוק בזה. היא נתנה לי לתהלך רגשות וממרום שנותי כיום כאמן טאי צ'י וצ'י קונג , מומחה בתזונה וצמחי מרפא וכאדם שחי את תחום הבריאות הטבעית. התפקיד של המוזיקה ברור יותר מתמיד.
אני מעז לומר שאפילו העדר הצורך להתפרנס מיצירתי וכשרוני המוזיקאלי העצים את תפקידה בחיי כגורם משכין שלום, אמצעי לביטוי ובמובן מסויים המדיטציה המועדפת עלי. גם כאשר היא מלווה בחשמלית ודיסטורשן. בשיעורים אותם אני מעביר לתלמידים מתקדמים בתחום הרפואה הסינית האנרגטית אני מלמד על הסרה של חסימות אנרגטיות, שימוש בכלי תידור לפתיחת הצ'אקרות ועוד. אבל ביני ובין עצמי עולה השאלה אבל למה בכלל לרשום את מה שבעתיד נאלץ למצוא דרך למחוק?
ניגנה שבאה מהלב ומנקה אותו יודעת לעשות עבורי לפחות בדיוק את הקסם הזה. לכן המוזיקה הייתה עבורי הרבה יותר ממקצוע היא הייתה ועודנה תרפיה במלוא מובן המילה.
״אמיר פרלמן על שלום בין גוף לנפש״

כלים נוספים | יחסי גוף ונפש
- טאי צ'י צ'י קונג וניי גונג הם עבורי כלי משמעותי בסלילת הדרך פנימה, אני מניח שרב הציבור מכיר טאי צ'י כתרגול איטי ומדיטטיבי וגם צ'י קונג רפואי הולך ותופס תאוצה בארץ. אפשר לומר שגם לי יש מניות בהקשר לעליה בפופולאריות של תרגול צ'י קונג וטאי צ'י בישראל. אך רוב התלמידים שהגיעו אלי ללמוד צ'י קונג רפואי באו עקב התמודדות עם בעיות בריאות, כאב, או כדי להתחיל לנוע ולהיטיב עם גופם. שזה לגמרי בסדר.
עובדה שמרבית הציבור לא מודע אליה היא שטאי צ'י בהנה בראש ובראשונה פילוסופיה, תפיסת עולם. צ'י קונג במקור זו עבודה תודעתית לשם הארה, גילוי עצמי ודרך להשיב את האיחוד בין האדם לטבע. לעבודה התודעתית בעולם הצ'י קונג מסורת בת 5000 שנה. והצ'י קונג הרפואי על כל הסדרות המופלאות אותן אני מלמד בקורס הכשרת מדריכים הגיעו הרבה אחריו.
גם אצל הרמב״ם, שגם לו ראוי שאקדיש מאמר שכן הוא אחת ההשפעות הגדולות בחיי. שמירת הבריאות מקבלת חשיבות ככלי להאריך את חלון ההזדמנות של האדם להתפתחות רוחנית. זוהי המטרה הגדולה. תרגול צ'י קונג או טאי צ'י זה לא מטרה אלא אמצעי. כנ״ל מדיטציות למיניהן ואני עצמי נוהג להתחיל את הבוקר במדיטציה אמבריונית. זהו כלי לחיבור פנימה, נגיעה במקום האישי מתוך כנות ונאמנות לעצמך האמיתי.
כמו הנגינה, כך העבודה התודעתית, התנועה , המודעות לגוף כל אלה אמצעים והמטרה היא את או אתה. וכל כלי שעוזר ומחבר פנימה הרי הוא מבורך ונכון לטפח אותו.
אולי יעניין אתכם לקרןא גם על נושאים אלו: