אודות אמיר פרלמן

אמיר פרלמן מוזיקאי, מומחה לבריאות טבעית, מורה לצ׳י קונג וטאי צ׳י. נולד 27 באוקטובר 1967, לפאני ואיתמר גדל חלק מהילדות בארה״ב ואת רוב שנות העשרים ותחילת השלושים בילה באירופה שם עבד כמוזיקאי פרילנסר, כתב מוזיקה להצגות תיאטרון ובעיקר הוםפיע בהרכב הנושא את שמו אמיר פרלמן טריו.

בעמוד זה ניתן הצצה אוטוביוגרפית לעולמות בהם אמיר פרלמן  קורא בית. פרלמן אמיר מוזיקאי זה צרוף מאוד מוכר כנ״ל מורה לצ׳י קונג וטאי צ׳י. אמיר ייסד את מדיקל צ׳י קונג ישראל בשנת 2014 וכיום הרבה מזמנו מוקדש להכשרת מדריכי צ׳י קונג וטאי צ׳י. אך בעמוד זה ניתן במה גם לאהבות שלא הפכו למקצוע.

מעבר לכל עיסוקיו אמיר אבא במשרה מלאה לילדיו: דניאל,ג'נגו, יונתן, ברוכי, ימימונת, דוידי, אריאל, בנבן, נעם ואיתי. נשוי לסימה וכיום בונה בית בצוקים ו…יש לי גם שני נכדים מתוקים אדם ומיה. 

אודות אמיר פרלמן

הכל אודות אמיר פרלמן מוזיקאי,אמן צ׳י קונג וטאי צ׳י ומומחה לבריאות טבעית

את ילדותי העברתי בעיקר באזור נתניה מלבד כמה שנים בארה״ב. מגיל 12 התגוררתי בחבצלת השרון מושב קטן ליד הים. עבורי הים הנעורים, הגיטרה, אהבות ראשונות וגלישת גלים הגיעו כולם יחד. אולי  זה הקסם ואולי סתם הרוח החופשית free spirit שגלישת גלים מביאה איתה. בכל מקרה לקום מוקדם לגלות שיש אחלה גל ולצאת עם קפה בכוס חד פעמית ביד אחת וגלשן ביד שניה היה ונשאר מתכון מנצח. הדרך הטובה ביותר להתחיל את היום. כיף נוסף זה העביר את זה לילדים שאצלנו מגיל קטן סופגים את האהבה לים, לחופש להווי שזה מביא לתוך המשפחה.

אמיר פרלמן על גלישת גלים ואהבות ילדות
דוידי פרלמן עם השורט בורד והגו פרו
ברוכי ואמיר פרלמן ביום גלישה

אודות אמיר פרלמן בתוחם הרפואה הטבעית צ׳י קונג וטאי צ׳י צ׳ואן

את עולם הבריאות הטבעית פגשתי דרך דמותו של יצחק בן אורי, יצחק היו מחלוצי הזרם והביא לארץ את שיטת ההיגיינה הטבעית של הרברט שלטון אצלו השתלם בארה״ב, כנער בגיל העשרה צפיתי כיצד אבי החורג נרפא מאולקוס תחת השגחתו והדבר הרשים אותי מאוד, במשך השנים התנסתי בשיטות תזונה ופיתחתי תיאבון בריא לספרים על צמחי מרפא, פטריות מרפא, רפואת תדרים ועוד. כל אלה הפכו כלים משמעותיים בקליניקה של אי בי אר צמחי מרפא החברה שהקמתי העוסקת ברפואה טבעית מבוססת מדע ומחקר. לאחר עשורים של לימודי בריאות רפואה טבעית מסורתית ומערבית. למרות כמה קורסים והכשרות שאספתי בדרך ניתן לומר כי את לימודי אני עושה בעיקר כאוטודידקט. מתוך רצון לשתף את הידע שרכשתי ולראות עולם בריא יותר, פיתחתי קורס מקיף העוסק בכל תחומי הבריאות והמחזור הראשון יתחיל בינואר 2025 עליו תוכלו לקרוא בלחיצה על הלינק בריאות שלימה Total Wellness.

פחות או יותר באותו הגיל התחלתי ללמוד אמנויות לחימה ודרך אחד מהמורים הראשונים שלי בחור אנגלי בשם ג׳ף התוודאתי לעולם הצ׳י קונג והטאי צ׳י. לימים לאחר פציעה קשה בתאונת דרכים הידע שרכשתי משני מורי דרך אלה שנקרו בדרכי באזור גיל עזר לי להעמיד את עצמי על הרגליים.
אמנם בתחילת הדרך אמנויות הלחימה בעיקר ווינג צ׳ון וג׳ית קונדו היו משאת נפשי אך זהו השער דרכו הגעתי לאמנות הריפוי ושיקום בתנועה שלימים תהפוך למקצוע שני וברבות הימים לפרנסתי ועבודתי העיקרית. את עולם הטאי צ׳י פגשתי כבר בשנות נעורי אך בהעדר מורה בעל שיעור קומה שיעלה את קרנה של אמנות הלחימה הרכה והמופלאה הזאת בעיני לא הלכתי באמת רחוק עם התרגול. 

באחד הביקורים שלי בלונדון נתקלתי בספרו של דיויד אייזנברג מפגשים עם צ׳י, זה היה רגע מכונן עבורי להביט דרך משקפיו של רופא וחוקר מערבי שהיה התלמיד הראשון לאחר שסין פתחה את שערי והקדיש שנים רבות ללימוד וניסיון להבין לעומק את עולם הצ׳י קונג. לאחר שחזרתי וקראתי כמה פעמים את הספר חזרתי לחנות הספרים לחפש עוד. שם מצאתי את ספרו של מי שלימים יהיה בעל השפעה רבה על דרך החיים בה בחרתי, מאסטר יאנג ג׳ווינג מינג שורשי הצ׳י קונג הסיני. במהלך הקריאה הכנות ואישיותו המיוחדת של המחבר שבו את ליבי וכבר אז ידעתי שאצלו אני רוצה ללמוד. מאסטר יאנג לימד בעיקר טאי צ׳י ואת סגנון העגור הלבן. עבורי חשוב יותר היה ממי לומדים מאשר מה לומדים. לכן למרות שאת הטאי צ'י פגשתי הרבה לפני שזכיתי לפגוש אישית את מאסטר יאנג, ניתן לומר כי ההשראה העיקרית לסגנון הטאי צ׳י שאני מלמד במסגרת קבוצות התרגול והקורס להכשרת מורים לטאי צ׳י למדתי אצלו. עד שנת 2019 נהגתי לנסוע מידי קיץ להתאמן תחת השגחתו כמה שבועות מידי שנה ושם קיבלתי את ההזדמנות גם ללטש ולדייק את הביצוע של הפורם המסורתי הארוך, אך אולי חשוב יותר לתרגל עם אנשים ברמה גבוהה שתירגול צ'י קונג וטאי צ'י מהווה עבורם דרך חיים. 

 

שנים לאחר מכן פגשתי את פרופ׳ ג׳והנסון וזכיתי לקבל מידיו הדרכה אישית במסגרת מפגשים פרטיים בתחום הצ׳י קונג הרפואי. ספריו בתחום הצ'י קונג הרפואי היו עבורי קרש קפיצה מאוד משמעותי והוא היה גם מי שחיזק את ידי לצאת וללמוד בסין ובהמשך לפתוח את מדיקל צ׳י קונג ישראל שכיום זה בית הספר הגדול בארץ להכשרת מורים ומטפלים בצ׳י קונג רפואי.

כמו בכל תחומי החיים, אומנויות לחימה, פילוסופיה, בישול או מוזיקה. בחירת המורים וחומרי הלימוד המעצבים הם חשובים אפילו חשובים מאוד אך בשורה התחתונה התרגול עצמו הוא המורה העיקרי ועם הזמן והניסיון הנצבר, דיוקים הנלמדים דרך הקשב לגוף והתובנות העולות מתוך מחישה פנימית, אלה הדברים שיכולים באמת להפוך כל אדם למאסטר אם הוא נכון להשקיע את תשומת הלב והזמן הדרוש.

למי שרוצה לדעת יותר תוכלו לבקר באתר הרשמי של בית הספר שם תמצאו כל מה שרק תרצו לדעת על צ׳י קונג וטאי צ׳י צ׳ואן  

האבולוציה של היצירה של אמיר פרלמן מוזיקאי | המוזיקה של אמיר פרלמן

עבורי זה תמיד היה אתגר להגדיר את המוזיקה של אמיר פרלמן כלומר שלי. למה? האמת כי לפחות אצלי המוזיקה גדלה והשתנתה ביחד איתי. בתקופות חיי השונות עברתי בין רוק פרוגרסיב אינסטרומנטלי לג׳ז בלוז ועד פיוזן המשלב כלים אתניים. המקומות בהם ביקרתי והתגוררתי השפיעו המון, לאחר תקופה של טיול והופעות בהודו הוצאתי את רוח מזרחית שם יחד עם נגן הטבלה אירשד חוסיין חאן ניגנו הינדו ג׳ז עם המון אילתור ומנגינות מורכבות ריטמית ומלודית שכתבתי בהשראת המוזיקה ההודית והרכבו האגדי של ג׳ון מקלפליםן שקטי, עשור לפני הייתי מחובר לחשמלית עם ריג של אפקטים שגרם לי להגיע שעתיים לפני כל נגן אחר לסאונד צ׳ק ומנגד עשור אחרי תקופת ההינדו ג׳ז,לקראת ובמהלך בשנות הארבעים לחיי יצאו שני אלבומים שיש בהם מחווה למקורות מוזיקה יהודית בעיבוד שמביא איתו את כל ההרפתקאות המוזיקאליות שלי מהעבר. אז הכי נכון לבקר בעמוד פרוייקטים והרכבים שם תוכלו למצוא הכל אודות המוזיקה של אמיר פרלמן.

בכל מקרה הגדרה היא מלאכה שנכון יותר להשאיר לאחרים, בעיני להיות אמיתי עם מי שאתה ומה שאתה זה בין השאר גם במוזיקה שאתה מנגן. המוזיקה תמיד שיקפה את מקומי הפנימי והאישי ביותר ומי שיודע לקרוא בין הצלילים מקבל דרכה את ההצצה הכי אינטימית שיש לחיי ולעולמי הפנימי.

דילוג לתוכן